De warmte van tapijt

Cachet Vloeren

Als het gaat om tapijt of tapijttegels, zijn er verschillende typen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele veelvoorkomende typen tapijt:

  1. Gesneden pool: Dit is het meest voorkomende type tapijt. Het heeft een gelijkmatige hoogte van de vezels en een glad oppervlak. Gesneden pool tapijt is verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals glad, getextureerd of patroongebonden.
  2. Bouclé: Dit type tapijt heeft lussen in de vezels, wat resulteert in een gestructureerd en getextureerd uiterlijk. Bouclé tapijt is duurzaam en heeft de neiging om vuil en vlekken goed te verbergen.
  3. Saxony: Saxony tapijt heeft lange vezels die een zachte en luxueuze uitstraling geven. Het heeft een glad oppervlak, maar de vezels kunnen platgedrukt worden door voetverkeer, wat leidt tot zichtbare sporen en “poolblindheid”.
  4. Shag: Shag tapijt heeft lange, losse vezels die een pluizig en zacht oppervlak creëren. Het geeft een informele en gezellige uitstraling, maar het kan moeilijker schoon te maken zijn vanwege de lengte van de vezels.
tapijt_vloeren_2023

Als u op zoek bent naar een legservice op maat, kunt u contact opnemen met ons, door onze jarenlange ervaring kunnen wij u adviseren over de juiste tapijtkeuze voor uw specifieke behoeften en de installatie voor u uitvoeren.

Het stofferen van trappen behoort ook tot onze specialiteiten. Wij bekleden tevens trappen met pvc stroken.

Wat betreft de ondervloer is het belangrijk om de juiste te kiezen, omdat dit de levensduur en het comfort van het tapijt kan beïnvloeden. Er zijn verschillende soorten ondervloeren beschikbaar, zoals rubberen ondervloeren, schuimonderlagen en ondervloeren met geluidsisolatie. Het type ondervloer dat je nodig hebt, hangt af van factoren zoals het type tapijt, de locatie en de ondervloer waarop het tapijt wordt geïnstalleerd.